2024. április 19. - Emma

Sikeres református program

A Nyilas Misi programmal a református egyház sok szegényen segített és a jövőben ezt a tevékenységét igyekszik intenzívebbé tenni - mondta a Magyar Református Szeretetszolgálat irodavezetője, Czibere Károly a budapesti zsinati székházban szerdán a szegény
2007. október 18. csütörtök 07:20 - Hírextra

A protestantizmus lényege az, hogy kiáll az értékekért, az értelmes emberi életért, és annak érdekében, hogy a politika és az erkölcs ne legyen egymástól két eltérő fogalom - mondta sajtótájékoztatón Bölcskei Gusztáv, a református zsinat elnöke. Ebbe a körbe ugyanúgy beletartozik a szegények, a gyerekek és az idősek felkarolása is - tette hozzá.

A Nyilas Misi program részeként tartott, a magyarországi szegénységet bemutató fotópályázat lezárult, amelynek győzteseit a november 21-22-én tartandó református zsinaton hirdetik ki - tudatta Czibere Károly. Ennek kapcsán kiemelte, hogy a fokozódó infláció leginkább a gyermekeket sújtja, a mobilitási csatornák lezárulásának következtében pedig kialakultak a társadalom véglegesen lemaradó rétegei.

A szegények számára ennek az az üzenete, hogy nem szabad az államra számítani, a civil szervezeteknek és az egyházaknak kell segíteniük az elesetteken - mutatott rá.

A Nyilas Misi Program ösztöndíjat is folyósít rászoruló tanulóknak, akiket a határon túli magyarok közül várják - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását