2024. április 26. - Ervin

Nem fizet a Magyar Turizmus Zrt.

2007. január elseje óta egyetlen fillért sem fizetett ki bérleti díjként a Magyar Turizmus Zrt., azokért a Vérmező utcai irodákért, amelyekből 2006. év végén kiköltöztek, és amelyket azóta az MSZP bérel.
2007. október 18. csütörtök 12:51 - Hírextra

Az egyik hetilap a közelmúltban a Magyar Turizmus Zrt. honlapjára hivatkozva azt írta: a zrt-nek érvényes bérleti szerződése van 200 millió forintért 2007. január 1-től 2008. december 31-ig abba az épületbe és azokra az emeletekre, ahová nemrég az MSZP költözött. A Fidesz szerint ez burkolt pártfinanszírozás gyanúját veti fel.

A társaság vezérigazgatója szerint adminisztrációs hiba miatt volt olvasható a félrevezető információ az interneten. Mint mondta a szerződést korábban felbontották csak ezt nem jelezték a honalpon, de idén már nem fizettek az irodákért.

Róna Iván a bizottsági ülésen beszámolt arról, hogy 2002. augusztus 28-án kötöttek szerződést a Vérmező utcai irodákra, amit 2002. októberétől 2006. december 31-ig béreltek fix áron. Később, a szerződés lejárta előtt meghosszabbították a bérletet, de időközben a felügyeleti szerv, az önkormányzati minisztérium úgy rendelkezett, hogy állami intézményben béreljen irodát a Magyar Turizmus Zrt.. Minderről az írásos értesítés 2006. szeptember 5-én érkezett, szeptember 7-én pedig felmondták azt az újabb szerződést, amivel 2007. januárjától 2008. december végéig bérelték volna az irodákat.

A Magyar Turizmus Zrt-nek, mint állami tulajdonú cégnek, az üvegzseb törvény értelmében nyilvánosságra kell hoznia szerződéseit. Róna Iván elismerte, hogy hibáztak, amikor a honlapra nem vezették fel azt, hogy a szerződés nem érvényes, illetve adminisztrációs hiba történt akkor is, amikor tévedésből a szerődés időpontját úgy szerepeltették, hogy 2007. január 1-től, 2006. december 31-ig érvényes, az utóbbi számadat ugyanis 2008. december 31-e. Róna Iván tájékoztatása szerint a hibák miatt belső vizsgálatot indított, aminek péntekre lesz meg az eredménye.

Róna Iván a bizottsági meghallgatáson kitért a bérleti díjak csökkenésének kérdésére is. Mint mondta 2002-ben a piaci helyzet miatt voltak magasabbak a bérleti díjak, akkor ugyanis kevesebb irodaház volt és nagyobb kereslet, mint 2006-ban, amikor már több ilyen típusú épületben lehetett helyiséget bérelni. 2002-2006 között a tájékozatatás szerint 17 euró+ Áfa négyzetméterenkénti árról szólt a bérleti szerződés, az utóbb visszavont, de elvileg 2007 januárjától életbe lépő viszont már 12 euró+ Áfa-ról szólt volna.

A Fidesz korábban azt is kifogásolta, hogy az MSZP 2007-ben harmadával olcsóbban béreli az irodákat, mint azt a Magyar Turizmus Zrt 2006-ig.

Az Orzággyűlés turisztikai bizottsága csütörtöki ülésén elfogadta a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójának beszámolóját. Az MSZP egyébként beperelte a jó hírnév megsértése miatt beperli a Heti Választ, szerintük ugyanis tételesen cáfolható minden olyan mondat, amivel a lap azt sugalta, hogy a Magyar Turizmus Zrt. fizette a szocialisták Vérmező utcai székház bérleti díját.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását