2024. április 29. - Péter

Nagyobbb hatáskör a békéltetőknél?

A jövőben erősebb jogokat és hatáskört kell a békéltető testületek kezébe adni, mert ezeknek a szervezeteknek az erősítésével lehet a leghatásosabban ösztönözni a vállalkozásokat a szabályok betartására.
2007. október 18. csütörtök 12:26 - Hírextra

Alexa György (MSZP) a bizottság elnöke elmondta: a márciusban a szocialisták kérésére alakult testület eddig kilenc ülést tartott, amelyeken meghallgatta a fogyasztóvédelmi feladatokat ellátó állami szervezetek tájékoztatóit, felvették a kapcsolatot a civilekkel és meghallgatták a legnagyobb kereskedelmi láncok, illetve a mobil- és kábelszolgáltató cégek vezetőit is.

A szocialista politikus elmondta: a "belátható jövőben" mindenképpen szükség van a fogyasztóvédelmi törvény átalakítására, mivel manapság a kisebb szabálysértések esetében a fogyasztóknak nagyon kevés esélyük van a jogaik érvényesítésére. Jelenleg ugyanis az ilyen esetekre létrejött békéltető testületek nem rendelkeznek kényszerítő, vagy hatósági eszközökkel a cégek felé, így egy esetleges vizsgálatuk semmilyen kötelezettséggel nem jár a szabálysértő felé.

Koszorús László a bizottság fideszes tagja szintén megerősítette, hogy a békéltető testületek erőstése lehet a megoldás a jelenlegi helyzetre és ehhez az ellenzéki párt is támogatna egy törvénymódosítást.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását