2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Még nem biztos, hogy lesz eljárás

Egy hét múlva derül ki, hogy a Katonai Ügyészség indít-e eljárást és ha igen, mi miatt az ellen az ezredes ellen, aki megpróbálta eltussolni Garamhegyi Ábel gyorshajtási ügyét. Az érintett férfi egyébként 15 éve teljesít szolgálatot a Gazdasági és Közleke
2007. október 18. csütörtök 12:11 - Hírextra

Szerdán érkeztek meg a Pestvidéki Nyomozó Ügyészségtől a Katonai Ügyészségre a papírjai annak az ezredesnek, aki a gazdasági tárca államtitkárának gyorshajtását megpróbálta eltussolni. Ács Tibor, a Katonai Ügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a pestvidéki ügyészek feljelentés-kiegészítést rendeltek el. Ez azt jelenti, hogy bizonyos információkra még szükség van hogy kiderüljön, indul-e eljárás és ha igen, akkor mi miatt. Az új dokumentumok beszerzésére egy hete van a Katonai Ügyészségnek, jövő csütörtökön derül ki, hogy indul-e vizsgálat.

Garamhegyi Ábelt még múlt hétfőn este állították meg a rendőrök Szentendre külterületén, mert autójával túl gyorsan hajtott. A történtek után a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra betelefonált a tárca főügyeletese - aki aktív ezredes - azt kérve, hogy a rendőrök "szálljanak le az ügyről". Garamhegyi Ábel határozottan cáfolta, hogy az ő utasítására történt volna ez a telefonhívás. A főügyeletest a történtek után felmentették, az államtitkár szabálysértési ügyét Szegeden vizsgálják.

Az ezredes egyébként 15 éve teljesít szolgálatot a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnál és a tárca jogelődeinél. A Honvédelmi Minisztérium kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint a hatályos törvény lehetőséget biztosít erre. Akkor vezényelnek ki egy katonát máshová, ha az ágazat egyes beosztásai honvédelmi szakértelmet kívánnak meg.
Jelenleg a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium állományából 92-en teljesítenek szolgálatot - egyebek mellett - az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban, a Miniszterelnöki Hivatalban, vagy a Nemzetbiztonsági Felügyeletnél. A más szervhez vezényelt katonák pontos beosztását és illetményét mindig az adott szerv állapítja meg és fizeti ki úgy, hogy köztisztviselőként besorolja az érintetteket. Fizetésük semmiképpen sem lehet kevesebb annál az illetménynél, amelyet rendfokozatuknak és beosztásuknak megfelelően a honvédelmi tárcától kapnának.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását