2024. május 14. - Bonifác

Egész napos sztrájk

Egész napos sztrájkba lépnek csütörtökön Franciaországban a vasutasok és az energetikai szektor dolgozói, így tiltakoznak a kedvezményes nyugdíjkorhatárok megszüntetésének terve ellen.
2007. október 18. csütörtök 08:40 - Hírextra
A vasúti közlekedés csaknem teljesen le fog állni, a szupergyors TGV vonatokból a szokásos 700 helyett 46 fog csak járni. A párizsi metró, a helyi érdekeltségű vasút és a buszok csak minimális szolgálatatást nyújtanak.

Párizs és a főváros két repülőtere között sem fognak járni a vonatok. Fennakadások várhatók a légiforgalomban is, mert valószínűleg a reptéri dolgozók egy része nem tud majd időben eljutni a munkahelyére.

Az embereket felszólították, hogy aki teheti, halassza el vidéki útját.

Az elővárosokban lakó párizsi munkavállalók egy része szabadságot vett ki. Vannak, akik otthonról igyekeznek ezen a napon elvégezni munkájukat.

Mások a francia főváros önkiszolgáló biciklikölcsönző szolgáltatását, a Vélibet fogják igénybe venni, hogy eljuthassanak a munkahelyükre.

Körülbelül 60 francia városban utcai tüntetések lesznek.

A kedvezményes nyugdíjkorhatárok megszüntetése a legfőbb próbatétel Nicolas Sarkozy francia elnök reformprogramja számára. A francia kormány 1995-ben próbált hozzányúlni a kedvezményes nyugdíjrendszerhez. Három héten át voltak sztrájkok és utcai tüntetések, mire Alain Juppé (zsüppé) akkori francia kormányfő kénytelen volt meghátrálni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását