2024. május 2. - Zsigmond

Meccs előtt kaszliztak

Több letartóztatásra került sor már a Dunajska Streda-Slovan Bratislava szlovák bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt.
2008. november 1. szombat 17:22 - Hírextra
Békés szurkolásra nem lehetett számítani a szlovák bajnokság egyik legnagyobb rangadóján, mivel internetes fórumokon már napokkal korábban elterjedt, hogy a pozsonyi ultrákat cseh és lengyel szurkolók "segítik" majd, míg Magyarországról több klub - így a Ferencváros - drukkerei utaznak el Dunaszerdahelyre.

    Rendbontásokra már a mérkőzés előtt sor került, a rendőrség több Slovan- és DAC-drukkert állított elő. Gőbl Gábor, aki mintegy ezer magyarországi drukker utaztatását szervezte meg, az MTI-nek elmondta, hogy a rendőrség őrizetbe vette a találkozóra tartó Romantikus Erőszak nevű együttes tagjait. Ez és a Hungarica nevű banda a mérkőzést követően koncertet tartott volna Nagyudvarhelyen, ezt azonban péntek este lemondták. Gőbl továbbá jelezte: őt nem engedték be Szlovákiába.

    A szlovákiai Új Szó úgy tudja: 13 szurkolót még a meccs előtt előállítottak, 16-an megsérültek, hárman kórházba kerültek. A pozsonyiak a DAC székházát üvegekkel és görögtüzekkel dobálták meg. A rendfenntartó erők közbelépése nyomán több vérző fejű Slovan-drukkert vittek el a helyszínről.

     A találkozón 1020 rendőr mellett rengeteg biztonsági őr és katona ügyelt a 10 ezer nézőre. A stadionban több helyen lehetett magyar zászlókat, s Nagy-Magyarországot ábrázoló drapériát látni.
    A meccs a 15. percben negyedórára félbeszakadt, miután a rendőrök behatoltak a magyar szurkolók szektorába, az összecsapás következtében több sérültet szállítottak kórházba. Egy szurkolót mentőhelikopterrel vittek el, miután eltört az állkapcsa és nem lélegzett, ezért intubálni kellett, azaz csövet vezettek a légcsövébe, hogy újraindítsák és biztosítsák a légzést. A helyszínen tartózkodók beszámolója szerint a rendőri beavatkozást nem előzte meg rendbontás.

    A stadionban elterjedt, hogy haláleset is történt, ezt a hangosbemondó cáfolta.
    A mérkőzés ezt követően rendbontás nélkül folytatódott, az esélyesebb Slovan 4-0-ra győzött. A vendégszurkolókat a vízágyúkkal felszerelkezett rendőrök a pályaudvarra kísérték.

    Korábban már volt hasonlóan incidens a magyar szurkolók és a szlovák rendfenntartók között: 1992-ben a Ferencváros Bajnokcsapatok Európa Kupája-selejtezőt játszott a Slovan Bratislava otthonában, akkor a találkozó 60. percében maszkot viselő kommandósok verték meg a zöld-fehér drukkereket.

    Furcsaság, hogy akkor a játékvezető nem állította meg a mérkőzést, ezért a játékosok később Fair Play-díjban is részesültek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását