2024. április 29. - Péter

Kender szüretelést hiúsítottak meg a rendőrök

Több millió forintra becsülik a szekszárdi rendőrök azt a lefoglalt indiai kenderültetvényt, illetőleg a belőlük nyerhető kábítószer értékét, amelyre a város környékén akadtak rá lakossági bejelentés nyomán - közölte Varga Péter rendőrkapitány a felderíté
2007. október 17. szerda 12:48 - Hírextra

Az Alsónána és Várdomb közötti kenderültetvényre az elmúlt héten figyelt fel egy elhagyott gyümölcsösben egy arra járó gyalogos, aki bejelentést tett a rendőrségen - ismertette Réti László alezredes, a szekszárdi kapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

Tájékoztatása szerint a videokamerával felszerelt nyomozók megfigyelés alatt tartották a területet, majd néhány nap múlva jelezték, hogy két személykocsival megérkeztek a "szüretelők", így az összehangolt akció során sikerült tetten érni két szekszárdi fiatalembert, akik az ültetvényt létesítették és gondozták.

Közel 30 tő, ember nagyságú, a marihuána alapanyagául szolgáló nemesített indiai kendert foglaltak le a rendőrök a helyszínen. A felderítés során a két, 30-35 év körüli fiatalember mellett felmerült a gyanú egy harmadik személy, egy hasonló korú nő ellen is, aki egy újabb ültetvény nyomára vezette a rendőröket.

A gyanúsítottak állítása szerint saját fogyasztásukra termesztették a növényeket, amelyek magvait Hollandiából szerezték be és még májusban ültették el.

A rendőrség gyanúja szerint a termesztés mellett értékesítéssel is foglalkoznak a fiatalok; az ügyben további vizsgálatot tartanak szükségesnek a szabadon lévő bűntársak felderítésére, ezért indítványozták az ügyészségen az őrizetbe vett személyek előzetes letartóztatását. A nőt kábítószerrel való visszaéléssel, a két férfit bűnszövetkezetben, üzletszerűen elkövetett kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását