2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Határozatképtelen, de tanácskozóképes az ülés

Határozatképtelen, de tanácskozóképes az Országgyűlés emberi jogi bizottságának szerdai ülése, amelyen a testület a 2006. október 23-án Budapesten történt utcai eseményekkel kapcsolatos vizsgálatokat értékeli.
2007. október 17. szerda 14:45 - Hírextra

Balog Zoltán, a bizottság fideszes elnöke a testület ülésének elején közölte: mivel az MSZP és az SZDSZ képviselői nem jelentek meg az ülésen, nincs meg a határozatképesség, ugyanakkor a bizottsági tagok egyharmada jelen van, így a testület tanácskozóképes.

A Fidesz képviselője azt is mondta: az alkotmányosság és a demokrácia szégyene, hogy a parlament pártjai nem tudnak közösen gondolkodni a tavalyi október 23-án történtekről. A szabadság- és az emberi jogok ma Magyarországon védelemre szorulnak - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság ülésén jelen van Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, míg a Legfelsőbb Bíróság elnökét és a legfőbb ügyészt helyettese képviseli. Nem ment el a bizottság ülésére Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter, aki távolmaradását - Balog Zoltán ismertetése szerint - azzal indokolta, hogy nincsenek ott az ülésen a kormánypártok sem.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását