2024. április 23. - Béla

155 milliárd turizmusra

Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta, idén és jövőre mintegy 155 milliárd forint uniós támogatás hívható le a turizmus fejlesztésére.
2007. október 17. szerda 07:58 - Hírextra
Az idei évben és jövőre, az első akciótervben 155 milliárd forint uniós forrás hívható le turizmusfejlesztésre - mondta Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) külképviselői értekezletén hétfőn Budapesten. Az államtitkár szavai szerint a sikerhez megfelelő számú és minőségű program kell, továbbá az is, hogy a források által elindított beruházások nagysága a támogatás legalább duplája legyen. Ujhelyi István kiemelte a turisztikai marketing nélkülözhetetlenségét is.

Ha a támogatás nem hozza a várt eredményeket, akkor a következő akciótervben a kormány esetleg más területekre csoportosítja a forrásokat - jegyezte meg az államtitkár. Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő időszakban a külpiacokon is erőteljesebb követelményrendszert állítanak fel.

A szakállamtitkár elmondta: a posztra kiírt pályázatában azt vállalta, hogy a Turisztikai Világszervezet versenyképességi indexe alapján összeállított listán a jelenlegi 40. helyről a ciklus végéig a 35-re lép előre Magyarország. Bár emelkednek a turisztikai marketingre fordítható összegek, ezekhez mérhető, eredménycentrikus paramétereket kell kapcsolni - mondta Kovács Miklós, hozzátéve, hogy szeretnék, ha a többletforrások a következő években is rendelkezésre állnának.

A kormány döntése alapján a Magyar Turizmus Zrt. költségvetését az idei év utolsó négy hónapjára 500 millió forinttal emelik meg. Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter korábban azt mondta, hogy megfelelő eredményt követően újabb 500 millió forinttal emelnék meg a cég marketing költségvetését.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását