2024. május 3. - Tímea, Irma

Sólyomposta Ukrajnába

Sólyom László köztársasági elnök kedden részvéttáviratot küldött Viktor Juscsenkónak, Ukrajna elnökének a Dnyipropetrovszkban bekövetkezett, tizenöt áldozatot követelő gázrobbanás miatt.
2007. október 16. kedd 16:33 - Hírextra
Sólyom László táviratában megdöbbenésének és szomorúságának adott hangot a balesettel kapcsolatban, és a magyar nép, valamint saját nevében őszinte részvétét fejezte ki.

"Kérem Elnök úr, tolmácsolja Magyarország mély együttérzését az áldozatok és a sérültek hozzátartozóinak" - zárja Viktor Juscsenkónak írt sorait a köztársasági elnök.

Az ukrajnai Dnyipropetrovszkban szombaton délelőtt következett be az a robbanás, amely gyakorlatilag teljesen megsemmisítette egy lakóház egyik lépcsőházának lakásait, és jelentős károkat okozott más épületekben is.

A katasztrófát a gázelosztó állomás berendezéseinek meghibásodása okozta, amelynek során a nyomás több százszorosára emelkedett, a tűzhelyekből az elzárt csapok ellenére is ömlött a gáz.
A robbanás tizenöt ember - köztük több gyermek - életét követelte, kórházban 17 személyt ápolnak különböző súlyosságú sérülésekkel, hivatalosan 8, nem hivatalos adatok szerint 20 személyt keresnek, akik a szerencsétlenség időpontjában a házban lehettek.

A szerencsétlenég miatt Viktor Juscsenko elnök keddre nemzeti gyásznapot hirdetett, a hatóságok pedig őrizetbe vették a helyi Dnyiprogaz gázszolgáltató főmérnökét és egyik helyettesét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását