2024. április 26. - Ervin

Csütörtököt mondtak Zuschlag-ügyben

Csütörtökön vagy pénteken dönt a Szegedi Városi Bíróság Zuschlag János előzetes letartóztatása meghosszabbításáról - tájékoztatta Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság szóvivője az MTI-t kedden.
2007. október 16. kedd 16:35 - Hírextra
Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványozta Zuschlag János előzetes letartóztatásának 2008. január 21-ig történő meghosszabbítását - közölte a megyei bíróság elnökhelyettese.
A Szegedi Városi Bíróság várhatóan csütörtökön vagy pénteken hoz határozatot az indítványról. A bíróság kizárólag az iratok alapján dönt, nem tart ülést az ügyben, így a gyanúsítottat nem vezetik elő - tudatta a bíró.

A Szegedi Városi Bíróság szeptember 21-én harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte Zuschlag Jánost, akit a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsít társadalmi szervezetek által szabálytalanul felhasznált költségvetési támogatásokkal kapcsolatban.

A bíróság alaposnak ítélte az ügyészség indítványát, mely szerint tartani lehet a gyanúsított elrejtőzésétől, elszökésétől, tekintettel arra, hogy a bűnszervezet, mint minősítő körülmény miatt a büntetés felső határa húsz év. A bíróság osztotta az ügyészség azon álláspontját is, hogy tartani lehet attól, hogy Zuschlag János bizonyítékokat elrejt, eltüntet, s esetleg tanúkat próbál meg befolyásolni.
A bíróság ezt követően az ügy két további gyanúsítottja, Lados István - Zuschlag János személyi titkára - és Katus Ferenc előzetes letartoztatásáról is döntött.

A Zuschlag-ügyben a nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, amelynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot, számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt. A nyomozás során kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását