2024. május 17. - Paszkál

Roberto Alagna újratöltve

Tavaly decemberi milánói botránya óta először alakítja ismét Radames szerepét Verdi Aida című operájában Roberto Alagna, a világhírű francia tenor, méghozzá ezúttal a New York-i Metropolitan színpadán. Kedd estére hirdették meg fellépését - a sztár a hirt
2007. október 16. kedd 20:03 - Hírextra
A szerepbe most visszatérő Alagna tavaly decemberben annyira feldühödött, amikor a milánói Scala közönségének egy része kifütyülte őt a Celeste Aida híres áriájának előadása után, hogy se szó, se beszéd levonult a színpadról. Az előadást csak azért lehetett folytatni, mert a második szereposztás Radamese - beöltözés és beéneklés nélkül - a szó szoros értelmében beugrott a helyére. A Scala igazgatósága akkor azzal vádolta Alagnát, hogy "nem tartotta tiszteletben a közönséget és az operaházat", és közölte, nem tart tovább igényt a francia tenor közreműködésére.

Alagna azóta nem lépett fel Radames szerepében egyetlen más operaházban sem.
Ezúttal Peter Gelb, a Metropolitan igazgatója kérte fel Alagnát, hogy ugorjon be Marco Berti helyett. A sztártenor különben a Pillangókisasszonyban lép fel New Yorkban, az ő helyére ebben a szerepben Marcello Giordani ugrik be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását