2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Orgonára hangolva

A komolyzenei koncertek "évszázados" hagyományainak megfelelően október 25-én is este fél 8-kor kezdődik Iveta Apkalna orgonaestje. A hangverseny előtt, fél 7-kor azonban kis "aperitifet" kínál a Művészetek Palotája a műsorhoz.
2007. október 16. kedd 18:09 - Hírextra
A komolyzenei koncertek "évszázados" hagyományainak megfelelően október 25-én is este fél 8-kor kezdődik Iveta Apkalna orgonaestje. Zenehallgatással, vetítéssel illusztrált beszélgetés ez, amelyen az adott produkció közreműködői, muzsikus szakemberek segítenek informálódni az elhangzó művek, a fellépő művészek "hátteréről".

Ha valaki arra is kíváncsi, mi egy orgonista legfontosabb teendője fellépés előtt, amikor egy számára még ismeretlen hangszeren játszik, ha érdekli, valóban nehezebb-e nők számára az orgonista pálya vagy egyszerű véletlen, hogy legtöbbjük férfi - a legilletékesebbtől, Iveta Apkalnától is megkérdezheti, ha egy órával korábban érkezik a hangversenyre. A Müpa új, Előhang címen futó programjának október 25-i eseményén Fassang László orgonaművész lesz a házigazda, partnere a virtuóz Iveta Apkalna, aki budapesti koncertje után nem sokkal ad majd életet első gyermekének. A harmadik szereplő pedig maga a közönség, hiszen a beszélgetés tartalmát elsősorban az határozza meg, hogy mire kíváncsi a hallgatóság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását