2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Budapest 2056-ban

Budapest JövőKép'56 címmel csaknem száz képzőművészeti alkotásból álló, hatszáz méter hosszú, fotó alapú szabadtéri installáció látható október 21-től október 23-ig Budapesten - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.
2007. október 16. kedd 23:01 - Hírextra

A jövőt, a 2056-os Budapestet előrevetítő képzőművészeti alkotás a művészeti iskolák tanulóinak munkája. Az óriási installáció a Halász utca és a Margit híd között, a budai alsó rakpart lezárt szakaszán látható majd, a fiatal képzőművészek ezzel tisztelegnek az 1956-os forradalom és szabadságharc emléke előtt - közölte a SuperGroup művészeti csoport.

Az összegzés szerint a köztéri látványosság olyan alkotásokból áll, amelyek az ez alkalomra kiírt pályázatra érkeztek be. A felhívásra 150 diák mintegy 450 pályaművet nyújtott be, ezek közül választotta ki a szakmai zsűri azt a száz munkát, amelyet a rakparton bemutatnak.

A szervezők előre elkészítettek egy óriási, fekete-fehér budapesti panorámafotót, amit a pályázók alakítottak át a 2056-os esztendőre megálmodott városképpé.

Tavaly, az ünnep idején a művészeti csoport szervezésében művészek piros-fehér-zöldbe "csomagolták" a budai alsó rakpartot: háromszáz képzőművészeti alkotásból álló, kétezer méter hosszú, nemzeti színű szalaggal díszítették fel az Erzsébet híd és a Margit híd közötti partszakaszt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását