2024. május 3. - Tímea, Irma

A miniszterelnök szeptember 1-jével elfogadta Elbert lemondását

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter javaslatára - szeptember 1-jei hatállyal elfogadta Elbert Gábor sportszakállamtitkár lemondását - tájékoztatta az MTI-t az Önkormányzati Minisztérium.
2008. július 21. hétfő 16:00 - Hírextra
Elbert Gábor hétfőn jelentette be Gyenesei Istvánnak, hogy augusztus 8-ával távozni kíván a sportszakállamtitkári székből.

A sportért felelős miniszter ezzel szemben arra tett javaslatot Gyurcsány Ferencnek, hogy Elbert Gábor megbízatása - tekintettel a pekingi olimpiai játékokkal kapcsolatos teendőkre - szeptember 1-jei hatállyal szűnjön meg. A miniszterelnök támogatta ezt és Elbert Gábor távozását szeptember 1-től hagyta jóvá.

Elbert Gábor nyilatkozatában távozását azzal indokolta, hogy szakmai elképzelései nem egyeznek meg az önkormányzati miniszterével. "Gyenesei István úgy ítéli meg, hogy a sportpolitika fő irányaiban egyetértenek, azonban a szakmai súlypontok meghatározásában, a munkafelfogásban, valamint a munkamegosztásban a véleményük valóban eltérő" - olvasható a minisztérium közleményében.
Gyenesei István az MTI azon kérdésére, hogy ki lép a távozó sportszakállamtitkár helyére, azt felelte: mivel ő Elbert Gáborral képzelte el a jövőt, ezért egyelőre nem gondolkodott az utódlás kérdésén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását