2024. április 25. - Márk

Csodalámpa a beteg gyerekekért

Novemberben és decemberben a Csodalámpa Alapítványt támogatják azok, akik hívják a Magyar Telekom 1788-as adományvonalát. 100 forintba kerül egy-egy hívás, a pénzből életveszélyesen beteg - daganatos, leukémiás betegségben szenvedő, cukorbeteg, szívbeteg
2007. november 12. hétfő 17:28 - Hírextra
A Csodalámpa Alapítvány szeptemberben ünnepelte negyedik születésnapját. Azzal a céllal hozták létre, hogy teljesítsék azoknak a gyerekeknek a vágyait, akik életveszélyes betegségekben szenvednek. Eddig hozzávetőleg 740-en fordultak hozzájuk, és a kívánságok többségét, körülbelül 600-at sikerült is teljesíteniük- monda el a Független Hírügynökségnek Felkai Márta, a Csodalámpa Alapítvány kommunikációs vezetője. Most még többre lehet módjuk, mert az év utolsó két hónapjában ők kapják azt a pénzt, ami a 1788 tárcsázásával befolyik.

Felkai Márta elmondta, hogy négy csoportba sorolhatók a gyerekek kívánságai: vagy utazni szeretnének, vagy találkozni hírességekkel, esetleg ajándékra vágynak, vagy olyasmit próbálnának ki, amit csak egészséges társaik szoktak, például helikoptereznének.

A Csodalámpa Alapítvány két teljes állású munkatárssal, és 30-40 önkéntessel dolgozik országszerte. Orvosok, pedagógusok, sőt még taxisok is vannak közöttük. Ők szinte napi kapcsolatban vannak azzal az ötezer gyerekkel és hozzátartozóikkal, aki életveszélyes betegségben, például rákbetegségben vagy leukémiában szenvednek.

Az adományvonal 2006 decemberig 28 non-profit szervezetnek több mint 200 millió forinttal segített.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását