2024. február 25. - Géza

Gyurcsány Ferenc fogadta Pásztor Istvánt

Parlamenti dolgozószobájában fogadta ma Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, a Magyar Koalíció vezetőjét. Az aktuális nemzetpolitikai kérdések áttekintése mellett Pásztor István tájékoztatta a minisztereln
2008. április 23. szerda 07:45 - Hírextra

Mindkét politikus fontosnak nevezte, hogy a szerbiai magyarság egységes programot tudott kialakítani a magyarságot érintő valamennyi fontos kérdésben, és a vajdasági magyar pártok készek és képesek az ehhez szükséges politikai együttműködést fenntartani.

Egyetértés volt abban, hogy a Szerbia európai jövőjét a programja meghatározó elemének tekintő, a szerbiai demokratikus erők közé tartozó magyar pártok koalíciójának sikere fontos a szerbiai magyarság mellett azoknak a szerbiai demokratikus politikai erőknek is, amelyek Belgrád jövőjét Európában látják. Pásztor István kiemelte, hogy a sikerhez az elnökválasztáshoz hasonlóan magas aktivitásra van szükség választóik részéről.

A VMSZ elnöke – akit pártja jelölt a szabadkai polgármesteri tisztségre – ismertette a miniszterelnökkel Szabadka vonatkozásában a munkanélküliség csökkentésére, az infrastruktúra fejlesztésére és a hatékonyabb környezetvédelemre kiemelt figyelmet fordító programjukat, amely a Szabadka Fejlesztési Program nevet viseli.

Kiadó: Kormányszóvivői Iroda

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását