2024. május 12. - Pongrác

Luxus: limitált kiadású szivarpálinka

Aranybarna, erős, olajos, mazsolás-diós zamatú - a magyar pálinkák között újdonságnak számít a szivarpálinka, amelyet az egyik vezető pálinkafőző cég tokajiaszú-törkölyéből főz.
2007. október 15. hétfő 11:59 - Hírextra
A nemzetközi trendek, a fogyasztók és a gyártók tapasztalatai szerint a pálinkázás és a szivarozás kitűnően kiegészíti egymást. A nemes füst mind teljesebb élvezetét a szakértők szerint a testes, erős, aromás, érlelt pálinkák szolgálják leginkább.

Az Agárdi Pálinkafőzdében a tokaji aszú törkölyét olyan zempléni tölgyfahordóban érlelik, amelyben előtte tokaji aszút tartottak. Az érlelés során az ital magába szívja a hordó zamatát, aranybarna, illatos lesz, érezni benne az összezúzott szőlőmag fanyar olaját is. Utóíze diós.

A különleges pálinkához a magyar piac legismertebb szivarkereskedője különleges szivart ajánlott, méghozzá egy dominikait, amely lágyabb ízű dohányból készül, borítóleveleit pedig ecuadori ültetvényeken termelik.

Az Agárdi Szivar aszútörköly-pálinka limitált mennyiségben készült: az 1400 darabos tételből kevesebb, mint ezer palack kerül kereskedelmi forgalomba.

A pálinkafőzdében évente 80 ezer palack pálinkát bocsátanak forgalomba, ezt a számot két éven belül másfélszeresére kívánják növelni - áll a cég közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását