2024. május 6. - Ivett, Frida

Zsidó Színházi Napok

A második Marom Budapest Zsidó Színházi Napok keretében ünnepli ötödik születésnapját a Budapesti Zsidó Színház. A vasárnap és hétfőn zajló rendezvénynek a Sirály! Alternatív Kulturális Centrum, a Kuplung, valamint az RS9 Stúdiószínház ad otthont.
2007. október 14. vasárnap 08:35 - Hírextra
A Budapesti Zsidó Színház a Bethlen téri zsinagógában alakult öt évvel ezelőtt. Kezdetben csak zsidó ünnepeken lépett fel a Marom Budapest zsinagógai kórusából alakult társulat. A Budapesti Zsidó Színház ma már évi 60 előadást tart.

A társulatvezető Mordecháj ben Ávrohóm munkáját, mások mellett, Izsák Lili díszlet-jelmeztervező, Galambos Attila filmrendező és Máthé Zsolt színész segíti. A Budapesti Zsidó Színház előadásait nemcsak fővárosi játszóhelyeken láthatja a közönség, hanem bemutatják színházi fesztiválokon is.

A kétnapos születésnapi rendezvényen a társulat felvillantja az elmúlt öt év néhány színházi pillanatát, valamint bemutatja a jelenleg futó darabokat. A közönség vasárnap délután háromtól Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című komédiáját nézheti meg a Kuplung nevű Király utcai szórakozóhelyen.

A Sirályban állítják ki a Budapesti Zsidó Színház elmúlt öt évadának képi és tárgyi emlékeit. A folytatásban zenés délután várja a közönséget, az estet pedig születésnapi buli zárja ismét a Kuplungban. Hétfőn Csehov: Cseresznyéskert című darabját az RS9 színházban nézheti meg este héttől a közönség.

A kétnapos rendezvény részletes programja a: www.zsidoszinhaz.hu oldalon olvasható.

A II. Marom Budapesti Zsidó Színházi Napok programjai ingyen látogathatók.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását