2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Vidéki Színházak Találkozója

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház III. Richárd című előadásával indul idén a Vidéki Színházak Találkozója; a kilencedik alkalommal megrendezett seregszemlén 18 teátrum 27 előadása várja hétfőtől 4 helyszínen a budapesti közönséget - közölte Meczner Já
2008. április 21. hétfő 18:22 - Hírextra

"Ma már nem utaznak az emberek a színház kedvéért, pedig Budapesten kívül is sok jó előadás születik. Azért hoztuk létre a Vidéki Színházak Találkozóját, hogy ezekből a fővárosi nézők is láthassanak néhányat" - mondta a programsorozat alapötletéről Meczner László.

Hozzátette: a koncepció érvényességét a közönség egyértelműen visszaigazolta, ezt bizonyítja, hogy 2007-ben 80% fölött volt a seregszemle nézettsége, s hogy már a kezdés előtt elfogytak a jegyek több idei előadásra is.

A Thália Színházhoz és a Nemzeti Színházhoz idén az Új Színház és a Merlin Színház csatlakozott, így a közönség négy teátrum összesen hét színpadán találkozhat a vidéki társulatok által elhozott darabokkal.

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház például az idei Pécsi Országos Színházi Találkozóra (POSZT) is beválogatott darabját, a Fotelt, a debreceni Csokonai Színház a Vidnyánszky Attila által rendezett Rostand-drámát, A sasfiókot mutatja be.

Zsótér Sándor állította színpadra a Szegedi Nemzeti Színház társulatával Shakespeare Lear király című tragédiáját, a székesfehérvári Vörösmarty Színház Garaczi László Plazma című darabját hozza el.

A seregszemlén bemutatkoznak a soproni, dunaújvárosi, szolnoki, kaposvári, békéscsabai, kecskeméti, budaörsi, győri, pécsi, miskolci és egri társulatok is.

A május 8-ig tartó találkozó a szervezők közlése szerint az idén is állami támogatás nélkül valósul meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását