2024. május 16. - Mózes, Botond

Túlélő a barlangban

Túlélőre akadtak a mentőegységek abban a thaiföldi barlangban, amelyet szombaton elöntött az özönvízszerű monszuneső. A 17 éves brit nő csak kisebb sérüléseket szenvedett, valószínűleg annak köszönheti életét, hogy a nagy sebességgel betörő víz feldobta a
2007. október 14. vasárnap 14:19 - Hírextra
A tragédiában hat turista és két helyi túravezető vesztette életét. 

A korábbi hírekkel ellentétben nem csak németekből állt a szerencsétlenül járt, a Bangkoktól 650 kilométerre fekvő nemzeti parkban barlangtúrára vállalkozó csoport. A félreértést az okozta, hogy park vezetése úgy hallotta, hogy a csoport németül beszélget. Egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy a thai túravezetőn kívül egy 10 éves német kisfiú is az áldozatok között van. Valószínű, hogy a másik halott brit, a többi négyről ellentmondó hírek érkeznek - a német hírügynökség svájciakról, az angol pedig svédekről tud.

A tartomány kormányzója az esős évszak idejére már korábban bezáratta a nemzeti parkot. Angol és tahi nyelvű táblákon figyelmeztetik a turistákat, hogy monszun idején ne menjenek be az 500 méter mély barlangba.

Thaiföldön egy hónapon belül másodszor halnak meg külföldi turisták. Szeptember közepén egy repülőgép zuhant le Phuket szigetén, a tragédiában 90-en, köztük 54 külföldi halt meg.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását