2024. május 6. - Ivett, Frida

Hazahozzák a sérültet

Hazahozzák Budapestre a csaknem egy hónappal ezelőtti ausztriai magyar buszbaleset egyik súlyos sérültjét szombaton. Rajta kívül már csak egy ember marad az egyik grazi kórházban, azt még nem lehet tudni, hogy őt mikor engedik el a kinti orvosok.
2007. november 24. szombat 15:42 - Hírextra
Szombaton indul az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) autója Grazba, hogy hazahozza az október végén történt buszbaleset egyik súlyos magyar sérültjét. Az ózdi fiatalember a gerincén sérült meg, kint meg is operálták. Miután a mentő visszaérkezik vele Budapestre az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe kerül, ahonnan hétfőn szállítják majd át egy rehabilitációs intézménybe - mondta el a Független Hírügynökségnek Pék László, az OMSZ munkatársa.

Rajta kívül már egy csak egy magyar marad kint az osztrák kórházban, a fiatal nő a karján sérült meg, már műtéten is átesett. Pék László azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy őt várhatóan mikor engedik majd haza.

A magyar focidrukkereket szállító busz még október 29-én hajnalban szenvedett balesetet az ausztriai Graz közelében: a jármű egy alagút után a leállósávra hajtott, majd a beton terelő megdobta és az árokba borult. Ott még 50 métert csúszott, majd megállt.
A balesetben egy 38 és egy 29 éves nő, illetve egy 28 éves férfi meghalt, többen pedig megsérültek. Öt sérültet nem sokkal később hazahoztak Magyarországra, három súlyos állapotban lévő szurkolót azonban kinti kórházakban helyeztek el. Egyiküket múlt pénteken hozták haza.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását