2024. április 25. - Márk

Megtiltják az ikerszülést

Megtiltják a mesterségesen megtermékenyített anyáknak az ikerszülést - tudta meg a Sunday Times című brit vasárnapi lap internetes kiadása. A brit Emberi Megtermékenyítési és Embriológiai Hatóság (HFEA) szerint az ikreknél nagyobb a fejlődési rendelleness
2007. október 14. vasárnap 19:10 - Hírextra
Az intézkedéssel csökkenthető lenne a terhesség alatti komplikációk száma, és a koraszülött osztályok költségvetése is. Az ikrek ugyanis négyszer olyan gyakran szenvednek bénulásos megbetegedésben, és ötször gyakrabban kell őket a szülés után mesterségesen lélegeztetni.

Jelenleg két embrió beültetése az általános gyakorlat. Nagy-Britanniában a mesterséges megtermékenyítés következtében születő gyermekek 40 százaléka ikerpár. A természetesen fogant gyerekek esetében ez az arány alig több mint egy százalék.

A lépés ellenzői szerint mindössze egy embrió beültetésével nagyban csökkenhet a sikeres terhesség esélye.

A HFEA mérlegeli, hogy a 35 év feletti nők, amennyiben vállalják a kockázatot, a továbbiakban is két embrióval próbálkozhatnak. Az egészségügyi állapotot, a mesterséges fogantatási próbálkozások számát és egyéb tényezőket is figyelembe véve csak azoknál a 35 év alatti nőknél korlátoznák a beültethető embriók számát, akiknek jó az esélye a fogantatásra.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását