2024. május 3. - Tímea, Irma

Filmfesztivál az életmód jegyében

Reinhild Dettmer-Finke német rendező "Mint a homokkal töltött kesztyű" című filmjének ítélték oda a szolnoki Nemzetközi Életmód Filmfesztivál nagydíját - jelentették be a Tisza-parti városban egy héten át zajlott filmes rendezvény szombati díjkiosztó záró
2007. október 14. vasárnap 06:55 - Hírextra

A nagydíjas film olyan emberek történetét meséli el, akik a végzetes mozgatóidegsejt-betegségben, az ALS-ben szenvednek. Az alkotó arra keresi a választ, hogy mit lehet tudni erről a kórról, az orvostudomány milyen terápiás módszereket próbál kifejleszteni, és hogyan lehet élni a közelgő halál tudatában.

Életmódfilmek között a kategóriadíjat a holland Sander Blom és Mels van Zutphen alkotópáros nyerte el az "Etna" című filmjével, amely a vulkán kitörése alatti és utáni életet láttatja.

A természet- és környezetfilm kategóriában a legjobbnak Tóth Zsolt Marcell "Vízjárta puszták mentén" című alkotását minősítette a zsűri. A rendező azt rögzíti, hogy a Körös-Maros Nemzeti Parkban miként igyekeznek megőrizni mintegy 800 ezer hektáron a pusztaság és a Körös árterületének különleges természeti értékeit.

A tudományos filmek kategóriájában a belga Felice Gasperoni "Európa szíve" című filmje lett az első, amely arról "tudósít", hogy a kontinensen élők nem egyformán hajlamosak a szívbetegségekre, egyes országokban 4-5-szöröse a halálozási arány az átlaghoz képest. Végigjárt öt országot, hogy bemutassa, azok lakói miként birkóznak meg ezzel a súlyos betegségfajtával.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását