2024. április 24. - György

120 méteres lesz az U2 torony

Az első ír felhőkarcoló megépítésére kiírt pályázatot, amely a U2 együttesről kapja nevét az egyik legismertebb brit építész, Norman Foster nyerte meg. A 120 méter magas építmény legtetejét az ír banda tojás alakú, függesztett és hangszigetelt stúdiója dí
2007. október 14. vasárnap 07:48 - Hírextra
A dublini kikötői terület fejlesztésével foglalkozó hatóság (DDDA) által engedélyezett építési munkálatok 2008-ban kezdődnek, előzetes becslések szerint a torony 200 millió euróba kerül majd. Az építkezés része a dokknegyed általános felújításának.

A "U2-Tower" egy meghajlított háromszögre emlékeztet, amelyen 100 méteres magasságban kialakítanak egy kilátóteraszt is.

Az épület energiaellátásáról a tetőn elhelyezett szélturbinák és napelemek gondoskodnak. A tervre a megbízást a Geranger Ltd nevű konzorcium adta, amely ingatlanos cégek mellett a U2 tagjait is magába foglalja.

A londoni üzleti negyed, a City egyik legközismertebb irodaépületét, a "Gherkin" (magyarul uborka) néven elhíresült felhőkarcolót, a Reichstag új épületét és a nemrég újonnan megnyitott Wembley stadiont is Norman Foster tervezte.

Írország legmagasabb épülete, a U2 torony várhatóan 2011-ben készül majd el.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását