2024. május 2. - Zsigmond

Átfogó békeszerződésre van szükség

Barack Obama amerikai elnök közel-keleti különmegbízottja vasárnap felszólította az arab világot, tegyen lépéseket az Izraellel való kapcsolatai rendezésére, az izraeli kormányfő pedig reményét fejezte ki, hogy a telepeskolóniákkal kapcsolatos vita Washingtonnal rövidesen megoldódik.
2009. július 27. hétfő 06:55 - HírExtra
George Mitchell különmegbízott térségbeli újabb körútján "barátok közötti vitának" nevezte az Egyesült Államok és Izrael nézeteltéréseit.

A különmegbízott Jeruzsálemben tárgyalt Ehud Barak védelmi miniszterrel is. A megbeszélés után kiadott közlemény szerint Mitchell hangsúlyozta: az Egyesült Államok eltökélt szándéka a közel-keleti átfogó béke elérése, ami magában foglalja Izrael és Palesztina, Izrael és Szíria, Izrael és Libanon, valamint Izrael és a térség összes állama közötti kapcsolatok rendezését.

Előzőleg, ugyancsak vasárnap Bassár el-Aszad szíriai elnökkel tárgyalt Damaszkuszban az átfogó közel-keleti béke megteremtésének és a szíriai-amerikai kapcsolatok javításának kilátásairól.

A különmegbízott jeruzsálemi tárgyalásai után vasárnap este továbbutazott Kairóba, ahol hétfőn Hoszni Mubarak elnökkel tárgyal. George Mitchellnek június óta ez a második körútja a térségben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását