2024. április 20. - Tivadar

A képviselőnő komolyan veszi Oroszországot

Az Európai Parlament vitát folytatott az orosz választásokról az emberi jogok, a demokrácia és a jogállamiság megsértését érintő ügyek keretében. Dobolyi Alexandra, aki a szocialista frakció nevében szólat fel a vitán, elmondta:
2008. március 14. péntek 12:09 - Hírextra

"A szocialista frakció nem szerzője az állásfoglalási indítványnak és nem támogatta azt, már a napirendre vételénél is ellene szavazott. Ennek az oka, hogy egy ilyen gazdasági nagyhatalommá fejlődő, energiahordozókban gazdag ország, mint Oroszország, aki ráadásul közvetlen szomszédja az Európai Uniónak, tagja az ENSZ Biztonsági Tanácsának, többet érdemel, mint 20 perc vita. Valóban nem lehet elmenni az emberi jogi kérdések, a választás, a média, a szólásszabadság kérdése mellett, de nem így és nem most!"

"Oroszország nem csak közeli szomszéd, de egyben stratégiai partnerünk is. Ha vitát akarunk folytatni a kapcsolatunkról, akkor annak széleskörűnek kell lennie, kezdve a kereskedelmi és befektetési kérdésektől egészen az energia, demokrácia valamint az emberi jogok vizsgálatán át." - folytatta felszólalását Dobolyi.

A képviselő asszony elmondta, hogy Oroszországról számos eltérő álláspont létezik, de abban mindenki egyetért, hogy Oroszország kulcsfontosságú partnerünk a regionális és nemzetközi konfliktusok megoldásában. Annak érdekében azonban, hogy a teljes potenciálját kihasználjuk az Oroszországgal fenntartott kapcsolatunknak, mindkét félnek sokat kell tenni.

Dobolyi végezetül megjegyezte: "Fontos, hogy itt ebben a Házban egy széleskörű vitát folytassunk a Bizottság és a Tanács képviselőinek jelenlétében arról, hogyan is lehet egy pragmatikus megközelítést kialakítani, az adott kereteket tartalommal megtölteni!"

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását