2024. április 26. - Ervin

VEKE: örülnek, hogy nem emelnek

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) üdvözölte, hogy januárban nem emelkednek a BKV jegy- és bérletárai, az időalapú jegyek bevezetését pedig továbbra is fontosnak tartja.
2010. december 3. péntek 18:09 - HírExtra
A VEKE évek óta kritizálta a tarifaemeléseket, mert álláspontja szerint az infláción felüli emelés bliccelésre kényszeríti az utazókat, elriasztja őket a közösségi közlekedés használatától. Emiatt az áremeléstől várt többletbevételt soha nem sikerült arányaiban elérni. A vonaljegyek ára az elmúlt húsz évben 320 százalékkal emelkedett, a bevételek viszont összességében csak 170 százalékkal nőttek.

Továbbra is szorgalmazza az egyesület az időalapú jegyek bevezetését, a jegykezelés elektronizálását. Ezek bevezetését sürgetően időszerűnek tartja, és ha igénylik, kész szakmai munkájával is támogatni ezt a munkafolyamatot - olvasható a VEKE közleményében.

A Budapesti Közlekedési Központ december elsején közölte, hogy januárban nem emelkednek a BKV jegy- és bérletárai. Mint írták, "15 éve 2011 az első olyan év", amikor januárban nem emel árat a BKV.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását