2024. május 2. - Zsigmond

Mulatozás Zalában

Rendhagyó szüreti mulatságot rendeznek szombaton Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban. Szőlőszedés és préselés nem lesz, csak az utána szokásos mulatozást tarják meg.
2007. október 13. szombat 08:31 - Hírextra
A Szüreti Vigadalom a város hagyományos rendezvénye, idén először azonban szlovéniai és siklósi borászok is részt vesznek a fesztiválon. A program délelőtt 10-kor kezdődik, és a Göcseji Falumúzeumban egészen este 8-ig várják a látogatókat.

A szervezők már rögtön a fesztivál elején borversenyt hirdetnek, de lesz kézműves vásár, és bemutatkozik több borlovagrend is. Ahogy a korábbi években, úgy az idén is számos népi mesterséggel ismerkedhetnek az érdeklődők. Aki akarja, elsajátíthatja a hordókészítés, a kovácsmesterség, a korongozás, a kosárfonás és a fafaragás hagyományos fogásait. A gyerekeknek játszóházat tartanak, ahol termésképeket, szalma- és csuhébábokat készíthetnek, vagy nemezelhetnek a fiatalok.

A portákon népi együttesek zenélnek, a kemencékben lángos, a parázson gesztenye sül a zalaegerszegi szüreti vigasságban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását