2024. május 6. - Ivett, Frida

Újabb MSZP frakcióülés a 7 pontról

Frakcióülést tart ma a szocialista párt, a tanácskozáson a képviselők várhatóan megállapodnak azokról az indítványokról, amelyek Gyurcsány Ferenc október elsején meghirdetett hét pontja alapján készülnek.
2007. október 13. szombat 08:27 - Hírextra
A távirati iroda információi szerint egyetlen nyitott kérdés van, a civil szervezetek szabályozása: nagyon nehezen definiálható ugyanis a független civil szervezet fogalma. Ennek meghatározásával akarják megakadályozni, hogy "civil köntösbe bújtatott", pártokhoz közel álló szervezetek jussanak állami támogatáshoz.

Az indítványok közé bekerülhet olyan is, amelyet a Fidesz kezdeményezett, például a kormánytagok átláthatóságára vonatkozó javaslat - tudta meg az MTI.

A távirati irodának név nélkül nyilatkozó frakciótagok szerint minden kérdésben megállapodik a képviselőcsoport.

A frakció ülésén Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tart bevezetőt, majd a hét ponthoz kapcsolódó javaslatokat kidolgozó munkacsoportok vezetői tartanak vitaindítót.

Gyurcsány Ferenc október 1-jén jelentette be a közélet megtisztítását célzó javaslatait. Hét pontból álló javaslata tartalmazza az új és szigorúbb párt- és kampányfinanszírozási törvény megalkotását, a pártok ifjúsági szervezetei "felemás helyzetének" megszüntetését. Ezen túlmenően nem kapnának állami támogatást a pártpolitikában részt vevő civil szervezetek, szigorú összeférhetetlenségi törvényt alkotnának a pályázatok elbírálása esetében, a magasabb beosztású köztisztviselőknek kötelezővé tennék a vagyonosodási vizsgálatot, bevezetnék a főállású országgyűlési képviselőség intézményét, illetve átlátható és ellenőrizhető képviselői jövedelmek lennének.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását