2024. május 3. - Tímea, Irma

Tökölés az Őrségben

Szombaton már negyedszer rendeznek Nemzetközi Tökfesztivált az Őrségben. Nem véletlenül ott, hiszen a tök a vidék jellegzetes őszi terménye. A program a Nyugat-Dunántúli régió kiemelt kulturális és örökség-turisztikai rendezvénye, a szervezők 8-10 ezer lá
2007. október 13. szombat 08:36 - Hírextra
A hagyományokhoz híven a fesztivál központja idén is Őriszentpéteren lesz. A "tökös" programok többségének a Fertő-Hanság és Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságának Harmatfű Természetvédelmi Oktatóközpontja ad helyet.

A rendezvény délelőtt 10-kor, a kézműves kirakodóvásár megnyitásával kezdődik. Aztán tökkirályt és töklovagokat választanak, verseny indul a legnagyobb és legérdekesebb tök címért, a kreatív háziasszonyoknak pedig főzőversenyt rendeznek. Az utóbbira természetesen csak tökből készült ételekkel lehet nevezni. A szervezők a gasztronómia mellett a sportra is gondoltak: az edzettebbek töklökő versenyen tehetik próbára az ügyességüket.

Este fél 7-től megtartják a hagyományos töklámpás felvonulást, majd az őriszentpéteri művelődési házban a Boglya Együttes táncháza zárja a IV. Nemzetközi Tökfesztivált.

A szomszédos Szalafőn három porta életével ismerkedhetnek az érdeklődők: az egyik háznál a tökmagolaj készítésének hagyományos módját mutatják be, a másodiknál tökből készült ételeket kóstolhatnak, a harmadik portán pedig megtudhatják, hogy mi minden készülhet tehén-, illetve kecsketejből.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását