2024. május 11. - Ferenc

Traffipax kerül a körgyűrűre

Az M0-ás körgyűrű biztonságosabbá tétele érdekében 4-5 hónapon belül öt fix telepítésű traffipaxot helyeznek üzembe, sűrítik a rendőrség és a Közlekedési Hatóság ellenőrzéseit, valamint megvizsgálják, mely szakaszokon vezessenek be előzési tilalmat - jele
2007. október 12. péntek 12:46 - Hírextra

Az autóút egyik pihenőjében tartott sajtótájékoztatón Kákosy Csaba, a GKM kabinetfőnöke közölte, hogy az új közlekedésbiztonsági program elindításának oka az M0-ás autóúton megnövekedett forgalom, valamint az, hogy 40 százalékkal nőtt a balesetek száma ezen az útszakaszon. A balesetek többsége ugyan nem súlyos kimenetelű, viszont hatalmas torlódásokat okoz.

A jövőben fokozni fogják az ellenőrzéseket, gyakrabban mérnek sebességet, a Közlekedési Hatóság pedig a kamionosokat ellenőrzi majd egy mobil eszközzel, ami a tengelysúly és túlterhelés mérésére alkalmas.

Az államtitkár ismertetéses szerint 4-5 hónapig tart a közbeszerzési eljárás az öt sebességmérő kamera beszerzéséhez.

Az autóút biztonságára hosszú távon az M0-ás fejlesztése adhat megoldást, 2010-re a déli szakaszon 2x3 sávra, plusz leálló sávra bővítik a jelenlegi 2x2-es sávos leállósáv nélküli útpályát.

Szabadfi Árpád, az országos rendőrfőkapitány-helyettes közölte, az M0-ás körgyűrűn naponta átlagosan 42-43 ezer jármű közlekedik, és ugyan a beton elválasztó korlátnak köszönhetően kevés a halálos baleset, de nagyon sok az anyagi kárral járó ütközés. Idén az első kilenc hónapban 443 baleset történt.

A statisztikák szerint a balesetek 38 százaléka a követési távolság be nem tartása, 36 százaléka pedig a szabálytalan sávváltás miatt történik, és mindegyikben szerepet játszik a gyorshajtás.
A főkapitány-helyettes kiemelte, hogy két-három naponta fognak ellenőrzéseket tartani, és végiggondolják, mely szakaszokon vezessenek be előzési tilalmat. Hozzátette, hogy az elektronikus forgalom felügyeleti rendszerét is szeretnék tovább fejleszteni, hogy még több tájékoztatást tudjanak adni az autósok számára az autóúton történtekről.

Beszámolt arról is, hogy mintegy 200 rendőrt képeztek ki a kamionok tachográfjának ellenőrzésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását