2024. május 5. - Györgyi

Roham a Balatonon

Több hazai turista, kevesebb külföldi, új szolgáltatások és jobb közbiztonság - ez az idei balatoni szezon mérlege. A vendégek és a vendégéjszakák száma egyaránt nőtt 2007-ben.
2007. október 12. péntek 11:05 - Hírextra
Az adatok szerint januártól augusztusig 7 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma az előző év hasonló időszakához képest. A szorosan vett idegenforgalmi szezonban 3,6 százalékos volt a növekedés. A külföldi vendégek száma azonban enyhén, 2,6 százalékkal csökkent az előző évhez képest.

Az idén új szolgáltatások, programok jelentek meg, emellett nagyobb a közbiztonság és jobbak a parkolási lehetőségek is a Balatonnál. Míg 1998-ban 9 szálloda állt a tóparton, addig 2007-ben már 26.

A Balatonnak a jövőben arra kell törekednie, hogy ne csak a vízparti turizmus, hanem az egész térség látogatottsága növekedjen - mondta a Független Hírügynökségnek Mányai Roland, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium főosztályvezető-helyettese. Ezt elsősorban a konferenciaturizmussal, illetve a gyógy-és wellness-turizmussal lehet elérni. A szakember szerint a háttértelepülések bevonásával ki kell alakítani az aktív falusi turizmus lehetőségét is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását