2024. május 23. - Dezső

Már hatszáz gárdista tesz esküt

Ismét Für Lajos volt honvédelmi miniszter és Wittner Mária fideszes képviselő részvételével tartja új tagjainak avatását a Magyar Gárda október 21-én a Hősök terén; most először több hölgy is tagja lesz a Jobbik által alapított szervezetnek - írta a pénte
2007. október 12. péntek 08:56 - Hírextra

Ezúttal várhatóan 600 szimpatizáns tesz esküt a szervezet árpádsávos zászlója előtt. Ez több, mint tízszerese annak, ahány szimpatizáns a Jobbik alapította szervezet augusztus 25-i "zászlóbontásán" esküt tett. Akkor a gyakran szélsőséges nézeteket hangoztató párt "fekete seregének" megalakulása mellett az okozott botrányt, hogy a megbízóleveleket az Antall-kormány honvédelmi minisztere, Für Lajos adta át, beszédet mondott Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő, a parádét pedig Usztics Mátyás, a Fidesz-rendezvényekről is ismert színművész "vezényelte".

A lap az újabb avatásról megkérdezte volna Vona Gábort, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnökét, de elérhetetlen volt. Mint írják, így nem tudtuk meg azt sem, hogy ezúttal is lehet-e magánemberi minőségükben a rendezvényen részt vevő egyházi méltóságokra számítani, hiszen a nyár végén amiatt került kínos helyzetbe a katolikus, a református és az evangélikus egyház, mert papjaik a tudtuk nélkül vettek részt az avatón és áldották meg a szervezet árpádsávos zászlóját - olvasható a Népszavában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását