2024. április 26. - Ervin

Elutasított pályázat

Elutasította az önkormányzati minisztérium az egymilliárd forintos költségvetési hiánnyal küzdő Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat pályázatát, amelyet a "működésképtelen helyi önkormányzatok egyéb támogatása" jogcímen nyújtott be a tárcához hétszázny
2008. augusztus 7. csütörtök 12:23 - Hírextra
A megyei önkormányzat idei költségvetése 1 milliárd 70 millió forint működési hiányt tartalmaz, amelyet minden valószínűség szerint csak hitelfelvétellel lehet finanszírozni - indokolta az igény jogosságát Szakács Imre (Fidesz), a megyei közgyűlés elnöke.

A bevételek és kiadások teljesítése során jelentkező ütemkülönbségének kiegyenlítésére pedig további 900 millió forint folyószámla-hitel igénybevételét irányozta elő az önkormányzat - tette hozzá a politikus.

A megyei elnök megalapozatlannak tartja a szakminisztérium levelében megfogalmazott indoklást, miszerint "a támogatás elsősorban a rendkívüli működési problémák kezelésére biztosítható". A megyei önkormányzat költségvetésében szereplő, tervezett egymilliárdos költségvetési hiány ezek szerint nem minősül rendkívüli működési problémának? - tette fel a kérdést közleményében a fideszes politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását