2024. április 20. - Tivadar

Forgalomlassító demonstráció a 4-es főúton

Forgalomlassító demonstráció kezdődött pénteken délelőtt a 4-es számú főúton Fegyvernek és Kenderes között a főúton zajló kamionos áruszállítás csökkentése érdekében; a megmozdulást a Nimfea Természetvédelmi Egyesület szervezte és a Levegő Munkacsoport tá
2007. október 12. péntek 12:06 - Hírextra

A rendőrségnek bejelentett akció kezdetén 17 személykocsi sorakozott fel az út mellett, ahol a tervek szerint délután fél négyig foglalják el a helyet - mondta el az tiltakozást kezdeményező közhasznú szervezet ügyvezetője az MTI-nek.

Figyelemfelhívó demonstráció célja, hogy emlékeztessék a döntéshozókat és a közvéleményt arra, elengedhetetlen a nehéz tehergépkocsik forgalmának korlátozása, különösen a lakott területeken - jelezte Sallai Róbert Benedek.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense a távirati irodának elmondta: a demonstrációt 20 gépkocsival és 70 fővel jelentették be a szervezők. A tiltakozásnál nem a fél útpályát, hanem csak az út szélét foglalják el a gépjárművek, így a forgalom nagyságától függően csupán lassításra kényszerülnek az arra közlekedők.

A szervezők tájékoztatása szerint a civil szervezetek arra kérik a döntéshozókat, vessenek ki útdíjat a településeken keresztül haladó kamionokra, és a befolyt összeget költsék a tönkrement utak javítására, a forgalom csillapítására, a kárt szenvedett lakosok és intézmények kárpótlására. Azt is kezdeményezik, hogy rendeljék el: ahol erre lehetőség van, ott az állami, önkormányzati beruházásokhoz a nehéz tehergépkocsik helyett vasúton szállítsák az építőanyagokat.

Kiemelt célként szeretnék elérni azt is, hogy a rendőrséget ösztönözzék a nehéz tehergépkocsik fokozott ellenőrzésére, a közlekedési szabályok megszegőinek szigorú megbüntetésére - tette hozzá.
Sallai Róbert Benedek megjegyezte: a folyamatos közútfejlesztés, így például a 4-es főút bővítése is, nem javított a közlekedési körülményeken, hanem inkább a kamionforgalom növekedését hozta magával. A helyzetet az is tovább rontotta, hogy idén január elsején Románia és Bulgária is csatlakozott az Európai Unióhoz - jegyezte meg.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében három településen vezet át a 4-es számú főút Szolnok közelében: Fegyverneken, Kenderesen és Kisújszálláson, ezeken a településeken folyamatos balesetveszélyben, zajban élnek az emberek, a nagy járművek okozta rezgések pedig károkat okoznak az épületekben.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását