2024. április 29. - Péter

Kihaltnak hitt faj került elő

A több mint három évtizede kihaltnak hitt dél-kínai tigris egy vadon élő példányát kapta lencsevégre egy földműves a közép-kínai Sanhszi (Shaanxi) tartományban.
2007. október 12. péntek 19:30 - Hírextra

Az egykor vadászattal foglalkozó farmer több mint 70 fotót készített a fűben, egy szikla mellett heverésző fiatal tigrisről. Szakértők megerősítették, hogy az állat valóban a veszélyeztetett dél-kínai alfajhoz tartozik.

A kutatók szerint a fényképek azt bizonyítják, hogy mégis élnek még dél-kínai tigrisek szabadon Kínában. Ez azért rendkívüli jelentőségű, mert 1964 óta nem láttak egyetlen példányt sem, és a legoptimistább becslések szerint is csak 20-30 dél-kínai tigris élhet még Kínában.

A dél-kínai tigris az egyetlen őshonos tigrisalfaj az ázsiai ország középső és déli részében. Az 50-es évek elején még 4 ezer szabadon élő példányról tudtak, ám a veszélyeztetett nagymacska természetes élőhelye a rohamos gazdasági növekedés következtében egyre zsugorodott. Sanhszi tartomány erdészeti hivatala most különleges védelmi övezet kialakítását tervezi azon a területen, ahol a tigrisről a fotók készültek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását