2024. április 25. - Márk

Újra kitömött szarvasok az út mentén

Csütörtökön újra kiállítják a Zalaegerszeg környéki utak mellé azt a kitömött szarvast, amellyel a vadveszélyre hívja fel a figyelmet a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság. A szavast kedden is láthatták már az autósok, de a kampányt megismétlik, mert az egyen
2007. október 11. csütörtök 12:43 - Hírextra
Az autósok Egervár környékén, illetve a Zalaegerszeget Zalaszentivánnal összekötő út mellett "találkozhatnak" a kitömött szarvassal. A sofőröket meg is állítják a rendőrök: szórólapokat és vadriasztó sípot adnak nekik - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Farkas Tibor őrnagy, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság osztályvezetője.

Zala megyében leggyakrabban szarvassal, őzzel és vaddisznóval ütköznek az autósok, főleg kora reggel és a délutáni csúcsforgalomban. 2007 első hat hónapjában 40 ilyen baleset történt itt, ebből négy személyi sérüléssel is járt.

Vaddal történő ütközés esetén nemcsak a saját kárát viseli az autós, hanem előfordulhat, hogy az elütött állat értékét is meg kell térítenie. Akkor például, ha gyorshajtás vagy ittas vezetés miatt nem tudta kikerülni az útra tévedő jószágot. A vadásztársaságok általában olyankor térítik meg az autós kárát, ha a baleset vadászat miatt útra hajtott állat miatt történt.

Az ország más részein is hasonló akciókkal próbálják felhívni a figyelmet a balesetveszélyre: a Győr melletti utak mellé például furnérlapból készült rendőröket állítottak. A borsodi rendőrség pedig balesetben összeroncsolódott autókat állított ki két éve az ottani utak mentén.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását