2024. május 7. - Gizella

Titokban egyeztetnek

Semmi nem szivároghat ki a mai fővárosi Koalíciós Egyeztető Tanács (KET) üléséről, ebben állapodott meg a várost vezető MSZP- és SZDSZ-frakció - írta a csütörtöki Népszava.
2007. október 11. csütörtök 09:18 - Hírextra

A lap úgy tudja, hogy a teljes titoktartás érdekében írásos előterjesztés állítólag nem készült a tárgyalandó témákról, s azokat az ülés után sem tervezik megosztani a közvéleménnyel.
A „hírzárlat” ugyanakkor azt sejteti, hogy végre érdemi eszmecserére számít mindkét fél, ami mindenképpen eredmény azután, hogy az eredetileg nyár végére tervezett KET-ülést kétszer is összehívták, de egyszer a szocia­listák mondták le, másodszor az egyeztetés „technikai okok” miatt elmaradt. Pedig a főpolgármester is úgy számolt korábban, hogy augusztus végén „lesz koalíciós egyeztető tanács, ott minden felmerült kérdést tárgyalunk”.

A cikk szerint lenne is miről beszélni, hiszen a nyár e témában jobbára a kudarcról szólt. Mint írják, a két párt nagy elhatározással vetette bele magát az együttműködés újragondolásába. Mégis aligha várható áttörés ez ügyben, mert a koalíciós szerződés felülvizsgálatával megbízott két frakcióvezető, a liberális John Emese és a szocialista Steiner Pál, május óta nem jutott kompromisszumra. Végül egyetlen pont van, amelyben egyetértenek: célszerű a szerződésben vállalt feladatok határidejét pontosítani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását