2024. május 19. - Ivó, Milán

Kopogtathat az APEH

Januártól az adóhatóság kopogtathat azoknál, akiknél az egészségügyi ellátás igénybevételénél kiderül, hogy nincs biztosítotti jogviszonyuk - írta a csütörtöki Magyar Nemzet.
2007. október 11. csütörtök 09:07 - Hírextra

A lap ismertetése szerint jelenleg is ellenőrizniük kell az egészségügyi intézményeknek, hogy a hozzájuk forduló beteg rendelkezik-e biztosítotti jogviszonnyal. A szolgáltatók túlnyomó többsége számítógépen keresztül, online módon végzi az ellenőrzést. Ha az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatbázisa (megszűnése után is lesz ilyen nyilvántartás) a taj-szám alapján piros jelzést küld vissza, az azt jelenti, hogy az illetőnek nincs biztosítása.

Az idén még az érintetteknek nem kell szankcióra számítaniuk, jövőre viszont igen. A Magyar Nemzet információi szerint ugyanis ilyen esetekben értesítik az APEH-et, s az adóhivatal az illető státusának” vizsgálata után visszamenőleg is behajthatja rajta az elmaradt járulékot. Lehetőség nyílik a betegeknek arra is, hogy tisztázzák, pontosítsák jogviszonyukat, ha úgy érzik, hogy a rendszer esetükben indokolatlanul jelzett piros lámpát.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását