2024. május 11. - Ferenc

Koalíciós affér

A szombathelyi szocialisták határozatban szólították fel Hankó Faragó Miklóst, a város SZDSZ-MSZP színekben mandátumot szerzett szabad demokrata országgyűlési képviselőjét, hogy a jövőben Szombathely városát érintő nyilatkozatai vagy képviselői döntései e
2007. október 11. csütörtök 20:43 - Hírextra

Hankó Faragó Miklós hétfőn egy sajtótájékoztatón pártjának álláspontját ismertetve kijelentette: az SZDSZ szerint indokolt az országgyűlési képviselőséget és az önkormányzati politikai tisztségeket egymástól elválasztani, összeférhetetlenségként szabályozni.

A szombathelyi szocialistákat azért érinthette érzékenyen a nyilatkozat, mert Ipkovich György, Szombathely szocialista polgármestere egyben országgyűlési képviselő is.

Vas megyében három honatya visel polgármesteri tisztséget, Ipkovich Gyögyön kívül Bebes István (Fidesz) Körmend polgármestere és V. Németh Zsolt (Fidesz) Vasvár polgármestere.
Hankó Faragó Miklós a Vas Népében nyilatkozva "furcsállotta" a hozzá és elektronikus formában számos médiumhoz eljuttatott figyelmeztetést.

Úgy fogalmazott: reméli, hogy a határozat szövegét a szombathelyi szocialisták Gyucsány Ferenc miniszterelnökhöz is eljuttatták, aki hétfői napirend előtti felszólalásában hasonlóan vélekedett, mint azt a szabad demokrata politikusok tették a sajtótájékoztatón.

Ipkovich György, Szombathely polgármestere a lapnak nyilatkozva nem rejtette véka alá, hogy személy szerint a polgármesterséget tartja nagyobb feladatnak és ehhez csupán eszköznek tekinti az országgyűlési képviselőséget.

Hasonlóan nyilatkoztak a polgármesteri tisztséget betöltő vasi ellenzéki honatyák is, akik szerint az ország valós problémáiról való figyelemelterelésről van szó. Bebes István hozzátette: nemcsak a polgármesterség és az országgyűlési képviselőség közötti összeférhetetlenséget kellene firtatni, hanem a kormány és a regionális fejlesztési tanácsok háza táján is érdemes lenne szétnézni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását