2024. május 3. - Tímea, Irma

Jótékony Fidesz

A Fidesz tatabányai képviselőcsoportjának tagjai babaőrző monitor vásárlására egymillió forintot adományoztak képviselői keretükből a megyei fenntartású Szent Borbála Kórháznak csütörtökön, az intézményben tartott frakcióülésen.
2007. október 11. csütörtök 18:20 - Hírextra

"Az adomány a műszer megvásárlásának közel teljes összegét fedezi. A berendezés évente 200-220 koraszülött csecsemő biztonságosabb ellátását teszi lehetővé" - mondta el a csecsemő- és gyermekosztály megbízott főorvosa.

Benkő Zoltán főigazgató az MTI kérdésére elmondta, míg korábban tartalékai voltak az intézménynek, idén az év első nyolc hónapjában 600 millió forintot meghaladó a veszteség.

A Szent Borbála Kórházban 140 álláshely szűnt meg, az aktív ágyak száma 716-ról 628-ra csökkent, 207 krónikus férőhelyből 175 maradt meg.

Az intézmény vezetője elmondta, létszámleépítéseket már nem terveznek, ám a további költségcsökkentő intézkedések mellett sem tudják elérni a nullszaldós működést.

Benkő Zoltán a kórház aktuális anyagi helyzetéről nem tudott pontos számokat mondani. "Október 11-én még nem tudjuk, hogy hónap elsejétől milyen finanszírozásra számíthatunk" - fogalmazott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását