2024. május 5. - Györgyi

Indul a "legendák évadja"

Ez az évad a Madách Színházban a legendák évadja, a szezont nagy legendák újraéledése jellemzi - mondta Szirtes Tamás igazgató csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
2007. október 11. csütörtök 15:06 - Hírextra

Szólt arról, hogy a Macskák című előadást, amelyet 1983-ban mutatott be a teátrum, az idén nyáron Szegeden már megújult formában láthatta a közönség. A Madách Színház emblematikus darabját november 7-én újra műsorra tűzi: a musicalt megújult díszlettel és jelmezzel láthatják a nézők, az új és a régi szereposztásban játszó művészek együtt, élő zenekar kíséretével lépnek színpadra.
Az igazgató kiemelte, hogy 2008. március 25-én lesz 25 éves a Macskák; a darab bemutatójának évfordulóját méltóképpen megünnepli a színház.

Szirtes Tamás felidézte: a Madách Színház 1978-ban mutatta be a Jövőre, veled, ugyanitt című darabot, Sztankay István és az azóta elhunyt Schütz Ila főszereplésével, a produkció az első prózai darab volt, amelyből 500 előadásnál is többet játszottak. A különös szerelmi történet egy illegális viszonyról szól, amely a két ember életében meghatározó kapcsolattá válik. A szerző Bernard Slade megírta a darab folytatását: a közönség megismerheti a középkorú pár életének történetét, amely a következő 17 évet fogja át. A főszerepet Hernádi Judit és Gálvölgyi János játssza, a premiert november 30-ra tűzték ki.

A Madách Színház következő bemutatóját a Művészetek Palotájában tartja december 5-én. Stephen Sondheim, amerikai zenés színházi szerző műveiből Valló Péter rendezésében láthatnak összeállítást a nézők, Szenvedély címmel. A musical-koncerten Mahó Andrea, Miller Lajos, Miller Zoltán, Nagy Sándor, Oroszlán Szonja és Sáfár Mónika lép fel.

Az igazgató rámutatott arra, hogy Stephen Sondheim az úgynevezett intellektuális musical világszerte legismertebb képviselője: különleges zenei minőség és igazi irodalmi színvonal jellemzi műveit. Alkotásai a kortárs zene és a kortárs zenés színjátszás különleges kombináció, zenei csemegék - tette hozzá.

Kiss Imre, a Művészetek Palotája vezérigazgatója elmondta: 1983 márciusában, a Budapesti Tavaszi Fesztivál igazgatójaként közösen szervezte a Madách Színházzal a Macskák bemutatóját a fesztivál keretében, a mostani tulajdonképpen ennek az együttműködésnek a folytatása. Hozzátette, 2008 második felére és 2009-re is tervezik a két intézmény összefogását egy-egy produkció létrehozásában.

Szirtes Tamás tájékoztatott arról is, hogy a következő év elején műsorra tűzik Kocsák Tibor és Miklós Tibor: Anna Karenina című művét, amely korábban a színház repertoárján szerepelt. Az előadást a tervek szerint januárban újítják fel, lényegében változatlan szereposztással.

A felújításokról szólva az igazgató elmondta: ebben a mai, gazdaságilag szűkös világban minden színház igyekszik azokhoz a tartalékokhoz, darabokhoz nyúlni, amelyeket a művészi érték és a közönségigény miatt is érdemes elővenni.

Mint mondta, az évad utolsó nagy bemutatóját a tervek szerint május 30-án tartják: a József és a színes szélesvásznú álomkabát című Webber-musicalt Szerednyei Bélával közösen rendezi.
Szirtes Tamás emlékeztetett arra, hogy a musicalt 1991-ben mutatta be a Madách Színház. A darabot, amely az emberiség egyik nagy példázata, azért vették elő, mert az a toleranciáról, egymás elfogadásáról, a bosszú helyett a megbocsátásról szól - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását