2024. április 25. - Márk

Hajrá Vidámpark

Több mint kétezer mozgás-, látás-, hallássérült vagy valamilyen fogyatékossággal élő vendég ülhetett fel korlátlan mennyiségben a játékokra, ingyenesen a Fővárosi Vidámparkban csütörtökön. Az esemény keretében Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes bemutat
2007. október 11. csütörtök 15:43 - Hírextra

A Budapesti Vidámpark Zrt. kilencedik alkalommal rendezte meg a Mozgássérültek Egyesületeinek Országos Szövetségével (MEOSZ) és a Mozgássérültek Budapesti Egyesületével (MBE) közösen a Fogyatékkal élők napját.

Míg a korábbi években 20 darab jegyet használhattak fel ezen a napon a fogyatékkal élők, idén jóval többen regisztrálhattak az eseményre a helyi szervezeteken keresztül. Sokan vidékről érkeztek. A résztvevőket fogyatékosságra, életkorra való tekintet nélkül hívták meg. Többen kísérővel érkeztek - mondta Tábiné Hídvégi Csilla, az MBE programszervezője.

Az eseményen Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes bemutatta a Vidámpark új vezérigazgatóját. A 35 éves, közgazdász végzettségű Kőfalvi Tamás október elsejétől vezeti a létesítményt. Pályafutását az ÁPV Zrt.-ben kezdte, ahol privatizációs és vagyonkezelési tranzakciók előkészítésében vett részt. Ezt követően a magánszférában tanácsadói területen dolgozott, illetve vezető tisztségviselő beosztásokat látott el. "A Vidámpark is olyan gazdasági társaság, mint az összes többi, amellyel találkoztam. Év végéig biztosan megismerem működési folyamatait, addig a főváros vezetésétől türelmi időt kaptam" - tette hozzá Kőfalvi Tamás.

Hagyó Miklós hozzáfűzte: a hosszú távú tervek között szerepel, hogy új helyszínt találnak a Vidámparknak, amelynek helyét az Állatkert kapná meg, természetesen a védett játékokat - mint a fa hullámvasút vagy a körhinta - nem vinnék el. "Ennek a koncepciónak az elkészítése és kidolgozása az új vezérigazgató feladata, amelyet szeretnénk, ha 2008. március végéig elkészítene" - mondta a főpolgármester-helyettes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását