2024. március 29. - Auguszta

6 hiba, amit laptop vásárlásnál elkövethetsz

Nagyon csábító lehet a legújabb laptop modell megvásárlása, de időközben kiderülhet, hogy nem is csináltunk olyan jó vásárt, hiszen egyáltalán nem is olyan gépre lett volna szükségünk, amelyért súlyos összegeket hagytunk az üzletben. Sorolunk 6 olyan hibát, amelyet elkövethetsz, de, ha elolvasod a cikket, talán nem dőlsz be a nagy marketing reklámoknak.
2020. június 9. kedd 16:02 - HírExtra

1. A legolcsóbbat választod

Az egyik hiba, amelyet elkövethetünk laptop vásárláskor, hogy a legolcsóbb modellt választjuk. Amennyiben a legolcsóbb terméket vesszük meg, úgy nem biztos, hogy minden olyan tevékenységre alkalmas lesz a gép, amire nekünk szükségünk lenne és az sem biztos, hogy minden szükséges funkcióval rendelkezni fog az adott gép. A legolcsóbb gép helyett, érdemes olyan gépet vásárolni, amely teljes mértékben kiszolgálja az igényeinket. 

2. A méret nem megfelelő

Azoknak a személyeknek, akik gyakran utaznak, és utazás közben szeretik magukkal vinni a laptopot, vagy éppen az egyetemen van szükség rá, és ezért mindennap bekerül a táskába, akkor egy kisebb laptop elegendő lehet, hiszen egy kisebb gépet könnyebb cipelni. Nyilván, hátránya is van a kisebb laptopnak, ezt bizony bele kell kalkulálni, hogy a kényelem a fontosabb számunkra, vagy a gép teljesítménye az elsődleges. 

3. Nem nézel körül vásárlás előtt

Az üzletekben, az eladóknak az az elsősleges, hogy a legdrágább laptopokat értékesítsék és igazán nem is nagyon kérdezik meg, hogy az adott laptopot mire szeretnénk használni. Ezért is érdemesebb PC - szervizben vásárolni, mert egy profi szakember mindenre alaposan rákérdez, és a választásban is a segítségünkre lesz. 

4. A teljesítménye nem megfelelő

A célok meghatározása egy olyan prioritás laptop vásárlás előtt, amelyet soha nem szabad figyelmen kívül hagyni. Hiszen biztos, hogy nem ugyanolyan laptopra van szüksége egy tervezőnek, egy írónak, vagy egy olyan személynek, akit csupán szórakoztatási célok vezérelnek laptop vásárlás esetén. 

5. A dizájn az elsődleges

Sajnos, nem mindig a legjobb dizájnnal ellátott laptop a legmegfelelőbb. Hiába néz ki nagyon jól egy laptop, ha sem a teljesítménye, se a képernyője, sem pedig a memóriája nem megfelelő. 

6. Nem a megfelelő üzletben vásárolsz

Ma már számtalan olyan üzlet is létezik hazánkban, ahol lehet laptopot vásárolni. A probléma az, hogy hiába veszünk meg egy üzletben egy számítógépet, még egyéb alkatrészekre és programokra is szükségünk van. Ezek beszerzéséhez ismét csak idő és pénz szükséges. Góger Arnold, egy budapesti szerviz tulajdonosa és szakembere már több mint tíz éves tapasztalattal rendelkezik. 

Nem csak informatikai tanácsadást, számítástechnikai oktatást, hardverek és szoftverek beszerzését, és ezek helyszíni beszerelését, illetve beüzemelését vállalja, hanem laptopot és számítógépet is lehet nála vásárolni, amelyeket karban is tart. A szakember szolgáltatásai továbbá: adatmentés winchesterről, portalanítás, szerviz tevékenység, hálózati eszköz router és NAS-szerver beállítása, alkatrész beszerelése, számítógép újratelepítése, számítógép telepítése operációs rendszerrel. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását