2024. május 18. - Erik, Alexandra

Gyurcsány Ferenc: legfontosabb a NATO-kötelékén belüli feladatok teljesítése

Magyarország számára a legfontosabb, hogy a NATO kötelékén belül képes legyen a vállalt feladatai teljesítésére - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön a Bevetési Irány 2007 elnevezésű bakonyi hadgyakorlat befejezését követően, a felsorakozot
2007. október 11. csütörtök 13:29 - Hírextra

Magyarország biztonságát nem hagyományos kihívások veszélyeztetik, hanem legtöbb esetben a határainktól rendkívül távol, a nemzetközi terrorizmushoz kötődő eseményekben kell megmutatni, hogy mire is vagyunk képesek - jelentette ki a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a mostani hadgyakorlat is megmutatta, hogy a szerződéses katonák harckészsége jelentősen meghaladja a sorozott állomány képességét és felkészültségét. Az elmúlt egy évben olyan mély átalakulás ment végbe a Magyar Honvédségnél, amelynek eredményeként ma a harcoló alakulatok száma arányában és létszámában is meghaladja a korábbit, s ezzel a honvédség harcképessége és felkészültsége jelentősen növekedik.

Szekeres Imre, honvédelmi miniszter a hadgyakorlatot követő sajtótájékoztatón azt tudatta: a mai nappal befejeződött a haderőreform.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását