2024. május 23. - Dezső

A kormányfő nem gondolja komolyan javaslatait

A Fidesz szerint az, hogy Gyurcsány Ferenc elismerte, tavasz óta tudott a Zuschlag-ügyről, bizonyítja: a miniszterelnök nem gondolja komolyan a közélet tisztaságát célzó javaslatait, hiszen azokat már tavasszal is kezdeményezhette volna. Ezt Szijjártó Pét
2007. október 11. csütörtök 12:50 - Hírextra

Gyurcsány Ferenc a Magyar Narancs című hetilap csütörtöki számában megjelent interjúban beszélt arról, hogy tavasz óta tudott a Zuschlag-ügyről.

Szijjártó Péter szerint Gyurcsány Ferenc ezzel beismerő vallomást tett.
"Ez a tény sok mindent bizonyít és megmagyaráz. Ezzel teljesen világossá vált ugyanis, hogy Gyurcsány Ferenc a legkevésbé sem gondolja komolyan a közélet kifehérítését célzó törvénycsomagját, hiszen azt kezdeményezhette volna már tavasszal is" - fogalmazott közleményében a szóvivő.

Hozzátette: Gyurcsány Ferenc kizárólag azért lépett elő figyelemelterelő javaslataival, mert "mostanra fogyott el körülötte a levegő, végzetesen meggyengült pártjában, frakciójában és a kormányban is".
Gyurcsány Ferenc október 1-én jelentette be, hogy a kormány hét pontból álló, a közélet megtisztítását célzó javaslatcsomagot terjeszt az Országgyűlés elé.

A kezdeményezés egyik előzménye, hogy Zuschlag Jánost, az MSZP volt országgyűlési képviselőjét, a párt Bács-Kiskun megyei ügyvezető elnökét előzetes letartóztatásba helyezték, mivel különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítja az ügyészség, alapítványoknak nyújtott állami pénzek szabálytalan felhasználása miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását