2024. május 11. - Ferenc

Világgá kiáltották egy lázadó nemzedék üzenetét

Kilenc, a hatvanas években egymásra talált költő találkozik újra az "Eötvös kollegisták voltak..." című rendezvénysorozat eseményein, az első beszélgetést Költők forradalma címmel október 25-én tartják a Budai Vigadó épületében - közölte az intézmény az M
2007. október 10. szerda 09:43 - Hírextra

Az alkotóknak 1969-ben jelent meg antológiájuk Elérhetetlen föld címmel, a Kilencek néven ismert csoport tagjai "világgá kiáltották egy lázadó nemzedék üzenetét" - olvasható az összegzésben.

Mezey Katalin, Győri László, Kiss Benedek, Konczek József, Kovács István, Oláh János, Péntek Imre és Utassy József költő mellett az 1995-ben elhunyt Rózsa Endre helyett egykori szobatársa, B. Révész László filmrendező mutatkozik be a Budai Vigadó estjén.

"Leszámolnak az ál-szocialista gőggel, kergeséggel, de átgondolva a szerencsétlen múltat, szentenciákat mondanak a jelenre is. A torkonvágott forradalmak pirosát s gyászát viselik belül... Én a jövőre nézve is: hiszek az ő erejükben" - idézték a közleményben Nagy Lászlót, aki annak idején előszót írt az Elérhetetlen föld című antológiához.

Az Eötvös Collegium Baráti Köre által szervezett esten az érdeklődők dedikáltathatják köteteiket a szerzőkkel és félórás összeállítást láthatnak B. Révész László alkotásaiból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását