2024. május 4. - Mónika, Flórián

Új cuccokat kaptak a tűzoltók

Új vízszállító járművet és mentéshez használt szerszámokat, berendezéseket kaptak a pécsi hivatásos önkormányzati tűzoltók; a mintegy hetvenöt millió forint összértékű eszközöket Tóth Bertalan alpolgármester adta át a tűzoltóság épületében szerdán.
2007. október 10. szerda 20:12 - Hírextra

Az új vízszállító a csaknem harminc éves elődjét váltja le, a különböző szivattyúk, valamint a közúti balesetek sérültjeinek kiszabadításánál nélkülözhetetlen nagyteljesítményű feszítő-vágó berendezés használata pedig alkalmassá tesz bennünket arra, hogy a technikai fejlődést követve a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon dolgozhassunk - mondta Góra Zoltán tűzoltó parancsnok az MTI-nek.
Az alezredes beszámolt arról, hogy az eszközfejlesztés egy részére pályázati pénzből nyílt lehetőség, melyhez a pécsi önkormányzat biztosította a szükséges húsz százalékos önerőt.

Hozzátette: a város ezen felül hárommillió forinttal támogatta a tűzoltóság bevetés-irányítási rendszerének korszerűsítését. További kétmillió forintot fordíthattak a közlekedést könnyítő navigációs berendezések és egy olyan laptop vásárlására, amely az oltást irányító vezetőknek tűzivíz-csapok elhelyezkedéséről, s egyebek mellett tűzoltási tervekről ad információkat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását