2021. július 24. - Kinga, Kincső

Töklámpás verseny Szőlőskislakon

A tökéletes tökételek sütő-főző versenyével, tökösségi bátorságpróbával, tökös bállal, és töklámpás faragó versennyel Töklámpás Fesztivált rendeznek a hétvégén Balatonboglár-Szőlőskislakon.
2007. október 10. szerda 11:01 - Hírextra

Csere Andrea főszervező az MTI-nek elmondta, Szőlőskislakon kilencéves hagyománya van már a töklámpás versenynek, ami három éve nőtte ki magát fesztivállá. Balatonboglár kiemelt rendezvénye az elmúlt években már több ezer vendéget csábított a tóparti városba, így idén is nagy érdeklődésre számítanak - tette hozzá.

A programsorozat szombat délelőtt tíz órakor kezdődik a szőlőskislaki művelődési házban a "Különleges asztali örömök Somogyban" nevű megyei gasztronómiai rendezvénysorozat részeként szervezett sütő-főző versennyel. Ezzel párhuzamosan indulnak a gyermekprogramok, töklámpás készítés, és nyit a kézműves udvar a tökvásárral. Délután a művelődési ház udvarán felállított színpadon vidám műsorokkal, táncbemutatókkal és táncházzal szórakoztatják a nagyérdeműt.

Sötétedéskor kezdődik a töklámpás verseny, majd a bátorságpróba, amelyen a helyi cserkészcsapat által kiötölt nehézségeken kell úrrá lenniük az induló 4 fős csaptoknak. Végül hajnalig tartó bál zárja a napot.

Vasárnap délelőtt kiállítást rendeznek a várhatóan több mint félezernyi töklámpás-alkotásból, és ünnepi szentmisét tartanak a helyi római katolikus templomban. Koradélután kerül sor az eredményhirdetésre, majd záró programként a GRIMASK Színház előadja a "Darthvödör, a hódító" című zenés bábműsorát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását